"Oldi" - ponos Arrive in Turistagenta


S posebnim zadovoljstvom vam predstavljamo avtobus znamke Mecedes 0 3500 iz leta 1951. Avtobus ima 28 sedežev, je ozvočen ter opremljen z radijskim sprejemnikom in ogrevanjem. Nekaj tehničnih podatkov o avtobusu: prevoženih 1.500.000 km, prostornina motorja 4500 cm3 in 6 valjev motorja, moč motorja 90 kM ali 66 KW, pogonsko gorivo plinsko olje.

Avtobus je nadvse zanimiva in privlačna popestritev turistične ponudbe Maribora in naše dežele. Da je vse kot mora biti, smo ta naš avtobusni ponos tudi krstili. Za vse vas, ki vas privlačijo nevsakdanje stvari in v sebi nosite navdih romantike in nostalgije minulih dni, smo se odločili, da vas bo vozil naš »Oldi«.

Avtobus je leta 1951 kupila delovna organizacija Impol iz Slovenske Bistrice za prevoz svojih delavcev. V začetku leta 1986 smo avtobus pripeljali v naše delavnice. Z neverjetno zagnanostjo in prostovoljnim delom (več kot 2000 delovnih ur) so pridne roke delavcev avtobus obnovile tako, da smo ga lahko v začetku julija še istega leta popolnoma obnovljenega (nekateri deli so nadomeščeni z novimi, cca. 80% delov je ostalo originalnih) predstavili javnosti.

Z »Oldijem« se udeležujemo srečanj starodobnih vozil po Sloveniji, v lanskem letu pa smo se udeležili tudi srečanja avtobusnih veteranov Evrope v Avstriji, kjer se je naš »Oldi« uvrstil med pet najbolj urejenih vozil.

Z »Oldijem« poskrbimo za prijetno presenečenje ob številnih priložnostih, kot so: praznovanja obletnic, jubilejev in raznih svečanih prireditev.


Oldi  Oldi   Oldi

Oldi  Oldi  Oldi