VOJVODINA - pokrajina tisočerih obrazov

Kategorija: Izleti in potovanja Način potovanja: Avtobus Odhod v mesecu: Oktober Odhodi: 14.10.2017 , Cena: od 165 EUR

V severnem delu Srbije se razprostira pokrajina tisočerih obrazov – Vojvodina. Ljudstva, ki so skozi zgodovino prehajala oziroma živela na tem območju so na vsakem koraku puščala svoje pečate, ki so se ohranili vse do danes in naredili Vojvodino raznoliko in edinstveno. Poleg bogate zgodovine se lahko pokrajina pohvali še s čudovito naravo, prostrano Panonsko nižino, ugodno klimo in nadvse gostoljubnimi in prijaznimi domačini, ki vas z veseljem povabijo v svoje domove, da tudi vi uživate v njihovi glasbi in odlični domači kuhinji.

1. DAN: SLOVENIJA – SREMSKI KARLOVCI – NOVI SAD

Odhod v zgodnjih jutranjih urah z vstopnih postaj po Sloveniji in nadaljevanje vožnje mimo Zagreba ter Slavonskega Broda z vmesnimi postanki. V osrčje Vojvodine se bomo podali preko razgibanega in rodovitnega področja Fruške gore, ki je zanimivo tudi iz zgodovinskega vidika, saj je tukaj od nekdaj 35 še vedno ohranjenih in aktivnih petnajst pravoslavnih samostanov. Ogled enega izmed samostanov. Pot nas bo nato vodila proti Sremskim Karlovcem, mestu, ki se ponaša z bogato kulturno-zgodovinsko dediščino. Ogledali si bomo najpomembnejše znamenitosti kot so Saborna cerkev, Karlovačka gimnazija, vodnjak »Četiri Lava«, patriarski dvor, itn. Sledil bo obisk ene od številnih vinskih kleti, kjer bomo ob zanimivi pripovedi o vinih in vinski proizvodnji, degustirali odlična karlovška vina. Nato se bomo podali v prestolnico Vojvodine, Novi Sad, imenovano tudi »Srbske Atene«. Sprehod bomo začeli pri Mestni hiši, nadaljevali pri spomeniku Svetozarju Miletiću, Rimsko-katoliški cerkvi sv. Marije, Srbskem narodnem gledališču, Grški šoli, promenadni Miletićevi ulici, kjer vsak turist najde kak spominek za domov. Mesto krasi tudi t. i. Štrand – najlepša rečna plaža v Evropi. Po skupnem ogledu bo na voljo še nekaj prostega časa za nakup spominkov. Vožnja proti hotelu in namestitev. Ob doplačilu možnost večerje v tipični vojvodinski restavraciji. Nočitev.

2. DAN: NOVI SAD – KELEBIJA – PALIĆ - SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo povzpeli do znamenite Petrovaradinske trdnjave, simbola Novega Sada, ki jo zaradi svojega položaja na desni obali in dominantnosti pogosto imenujejo kar Gibraltar na Donavi. Ogledali si bomo v letih 1690 – 1780 zgrajeno trdnjavo, sicer izjemno redko delo vojne arhitekture in izjemno zanimive podzemne vojaške galerije. Po ogledu se bomo usmerili proti skrajnemu severu Vojvodine. Obiskali bomo »ergelo« - kobilarno, ki vzgaja plemenite lipicance. V prijetnem podeželskem okolju preživeli zanimiv dan: ogledali si bomo kobilarno, zbirko fijakerjev in sani, se popeljali s kočijo, lahko pa se bomo tudi preizkusili v jahanju. Pot bomo nadaljevali proti jezeru Palić in istoimenskemu mestu, ki je bilo že na prelomnici 19. in 20. stoletja mondeno letovišče in toplice. Podoba Palića se je neprestano spreminjala ob menjavi arhitekturnih stilov kraja. Arhitekta kot sta Komor in Jakob sta podarila Paliću izjemne zgradbe v madžarski različici secesije z dominantnimi lesenimi rezbarijami. Sprehod po parku, ki se razteza ob obali jezera in ogled zgradb: poletno gledališče, vodni stolp, velika terasa in vila »Lujza«. Ob dogovorjeni uri povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

Cena: 165 EUR (pri najmanj 40 potnikih)

              179 EUR (pri najmanj 30 potnikih)

 

Cena vključuje: 1 x nočitev z zajtrkom v sobah ½ TWC v hotelu 3*/4*, prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, ogled samostana na Fruški gori, degustacija vina, lokalno vodenje v Novem Sadu, vstopnina v podzemne vojaške galerije, ogled kobilarne in vožnja s fijakerji, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, odlično slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

 

Možnost doplačila: 1/1 = 15 EUR, večerja z začetno pijačo in folklornim programom = cca. 15 EUR.

_

Novi Sad

Novi Sad

Novi Sad

Novi Sad

Novi Sad