SLAVONIJA, BARANJA IN KOPAČKI RIT

Kategorija: Izleti in potovanja Način potovanja: Avtobus Odhod v mesecu: September Odhodi: 09.09.2017 , Cena: od 150 EUR

1.dan:  MARIBOR - ĐAKOVO - OSIJEK

Odhod iz Maribor, Ptuja  in vožnja  mimo Zagreba ter Slavonskega Broda. Postanek v  Đakovu, pomembnem verskem in kulturnem središču Slavonije. Ogled veličastne katedrale in centra mesta.  Pot bomo nadaljevali do največjega mesta v Slavoniji, Osijeka. Ogled mestnega jedra z osrednjim trgom Anteja Starčevića ter cerkvijo sv. Petra in Pavla, kompleksom »Tvrđe« s cerkvijo sv. Mihaela, ki se nahaja v  najstarejšem delu  mesta. Namestitev v hotelu in prosto do večerje, ki jo bomo imeli v eni zmed znamenitih restavracij. Poskusili bomo tipične slavonske jedi in se poveselili ob živi glasbi.

 2. dan: OSIJEK-KOPAČKI RIT-KARANAC

Po zajtrku se bomo odpravili v  najstarejši naravni park na Hrvaškem  Kopački Rit, ki je največje močvirnato področje, kjer gnezdi prek 140 vrst ptic. Neokrnjeno naravo, bogat rastlinski in živalski svet bomo spoznali z lokalnim vodnikom na vožnji z  ladjo. Popeljali se bomo  po kanalih in opazovali  živali ter se sprehodili do dvorca Tikveš, ki so ga Habsburžani zgradili za svoj lovski dvorec in je poznan tudi kot Titov dvorec. Popotovanje po Baranji bomo zaključili v Karancu ob odličnem domačem kosilu, tradicionalno »baransko selo« pa si bomo ogledali kar ob vožnji z vozom. V popoldanskih urah  se bomo prek Madžarske vrnili domov.  

 

Cena: 160 € pri najmanj 30 potnikih

          150 € pri najmanj 40 potnikih

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih  sobah, lokalno vodenje (kjer je obvezno), zunanje oglede po programu, vstopnino v  naravni park Kopački Rit, vključno z vožnjo z ladjo in vodenjem, večerjo v tipični gostilni, kosilo, vožnjo z vozom, cestnine in parkirnine, vodenje vodnika z licenco in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV.

Možna doplačila: enoposteljna soba 15 €.

_

Osijek