PLITVIČKA JEZERA

Kategorija: Izleti in potovanja Način potovanja: Avtobus Odhod v mesecu: Oktober Odhodi: 07.10.2017 , Cena: od 49 EUR

Narodni park Plitvička jezera s svojimi 16 živopisanimi jezeri že od nekdaj navdušuje obiskovalce od blizu in daleč. Lepote sadrnih umetnin in neokrnjene narave je leta 1979 prepoznala tudi mednarodna organizacija Unesco in jezera vpisala na svoj seznam zaščitene naravne dediščine. Podajmo se skupaj nazaj k naravi...

Odhod v zgodnjih jutranjih urah z vstopnih postaj in vožnja z vmesnimi postanki mimo Zagreba do Karlovca. Mesto, ki ga je dal zgraditi Karel Habsburški bomo spoznali ob sprehodu skozi mestno jedro: Trg bana Josipa Jelačića, frančiškanska cerkev, gledališče Zorin. Nadaljevanje vožnje po rodovitni dolini reke Korane, do Slunja. Krajši postanek za panoramski razgled »Malih Plitvic« kot nekateri imenujejo sotočje Korane in Slunjščice – Rastoke. Sledi še krajša vožnja proti narodnemu parku Plitvička jezera. Glavna atrakcija tega najstarejšega in najbolj znanega hrvaškega narodnega parka predstavlja 16 manjših jezer, med seboj povezanih s slapovi, ki nastajajo z nalaganjem sadre. V okvir parka sodi izvir reke Korane, na področju obkroženem z gostim gozdom bukve, jelke in smreke. Krasijo ga različne jame, izviri, cvetoče livade, številne živalske vrste. Park je povezan s »panoramskimi vlakci« in neslišnimi električnimi ladjami, kar prispeva k priljubljenosti. Narodni park je najlepši spomladi, ko se ponovno prebudi narava, na travnikih zacvetijo rože in ozelenijo gozdovi. Sproščujoč sprehod  po številnih stezicah in poteh v objemu čudovitih slapov in jezer nas zagotovo ne bo pustil ravnodušne. Po ogledu in prostem času za samostojne oglede in prigrizek se bomo v poznih popoldanskih urah odpravili proti Sloveniji. Vrnitev v večernih urah.

 

VSTOPNE POSTAJE: 6.00 MARIBOR (zunanji peron AP), 6.30 PTUJ (avtobusna postaja). Ob prijavi 10 potnikov možen odhod tudi iz Slovenske Bistrice.

 

Cena:   49 EUR pri prijavi 40 oseb

       56 EUR pri prijavi 30 oseb

 

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, zunanje oglede po programu, vstopnino v NP Plitvička jezera, lokalno vodenje v NP Plitvička jezera, lokalno vodenje v Karlovcu, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, odlično slovensko vodenje in organizacijo, DDV.

 

Opomba: program velja kot končno obvestilo. Minimalno št. potnikov: 30. 

 

Potrebni dokumenti: osebna izkaznica ali potni list.

_

Plitvice

Plitvice

Plitvice

Plitvice

>>POŠLJI POVPRAŠEVANJE<<