ROMANJE V MEĐUGORJE

Kategorija: Izleti in potovanja Način potovanja: Avtobus Odhod v mesecu: September Odhodi: 07.10.2017 , Cena: od 90 EUR

Međugorje je majhna hercegovska vasica, ki je v svetu postala znana leta 1981, ko se je Marija prikazala šestim otrokom, ki so se igrali na griču nad vasico. Njeno sporočilo je bil klic k spreobrnjenju in molitvi za mir in spravo. Od takrat dalje se romarji z vsega sveta zbirajo v tem odmaknjenem kotičku ter se udeležujejo molitev.

 

1. dan: SLOVENIJA – VEPRIC – MEĐUGORJE

Odhod iz Maribora in Ptuja v zgodnjih jutranjih urah. Pot nas bo z vmesnimi postanki vodila mimo Zagreba po dalmatinski avtocesti vse do začetka mondene Makarske riviere. Za začetek se bomo ustavili v »hrvaškem Lurdu«, Vepricu, kjer je bilo leta 1908 ustanovljeno Marijino svetišče. Zaradi svoje naravne lepote in blaženega miru je svetišče zelo priljubljeno med romarji. Po ogledu bomo pot nadaljevali z vožnjo po čudoviti panoramski cesti nad Makarsko mimo Vrgorca do Međugorja. Za začetek raziskovanja tega romarskega središča se bomo povzpeli na »hrib prikazovanja«. Prav tukaj, na Crnici, se je 25. junija 1981 otrokom prikazala Marija in jim naročila post, molitev in mir. Na tem mestu zdaj stoji kip Marije. Kip so postavili v spomin na 20. obletnico prikazovanj. Po vrnitvi s Crnice se bomo odpravili nazaj proti mestecu. Sledila bo namestitev v hotelu 3* ter kratka osvežitev. Zvečer se bomo odpravili nazaj proti centru Međugorja, kjer kraljuje cerkev svetega Jakova, kjer se bomo udeležili svete maše (maše narodov). Po maši bo sledila večerja v hotelu in nočitev.

 

2. dan: MEĐUGORJE – KRAVICE – SLOVENIJA

Po obilnem zajtrku se bomo odpravili na hrib Križevec. Na njem so leta 1934 zgradili 12m visok betonski križ. V Križ so vgrajene tudi relikvije od Kristusovega križa, ki so jih dobili iz Rima. Od vznožja pa do vrha Križevca je postavljen Križev pot s 14 postajami, ki je bil leta 2001 prenovljen. Po povratku se bomo zapeljali do čudovitih slapov imenovanih Kravice, ki so neverjetna stvaritev matere narave. Sledi povratek proti domu z vmesnimi postanki ob poti. V domovino bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

CENA: 90 EUR (pri najmanj 40 potnikih)

         110 EUR (pri najmanj 30 potnikih)

 

CENA VKLJUČUJE: 

  • prevoz s turističnim avtobusom, cestne pristojbine in parkirnine,
  • namestitev s polpenzionom v hotelu 3* v 1/2 sobah,
  • pijačo pri večerji,
  • zunanje oglede po programu,
  • spremstvo spremljevalca z licenco GZS,
  • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,
  • organizacijo in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: 

  • enoposteljna soba 10 EUR,
  • riziko odpovedi 11 EUR.
_

Međugorje