POHAJKOVANJE PO SONČNEM HVARU

Kategorija: Izleti in potovanja Način potovanja: Avtobus Odhod v mesecu: September Odhodi: 20.09.2017 , Cena: 290 EUR

Vabimo vas na enega izmed desetih najlepših otok na svetu, na otok, ki ga sonce najbolj velikodušno obdari, oazo kulture in miru ter neokrnjene lepote narave. Ne glede na to kaj na dopustu iščete, na Hvaru boste zagotovo našli prav vse: arhitekturo kozmopolitanskega mesta Hvar, izlet z ladjo na edinstvene Paklene otoke, čudovite peščene plaže pri Jelsi, spoj antike in modernosti v Starem Gradu, ambient »malih Benetk« v Vrboski ali vožnjo skozi prostrana polja sivke. Naj se dogodivščina prične!

1. dan: SLOVENIJA –  SPLIT – STARI GRAD

Odhod  v zgodnjih jutranjih  urah. Vožnja z vmesnimi postanki mimo Zagreba in nadalje po dalmatinski avtocesti do Splita, ki si ga bomo informativno ogledali. Sprehodili se bomo po vedno živahni splitski rivi, ob kateri kraljuje Dioklecianova palača, čez znamenite Prokurative, ki močno spominjajo na beneški Markov trg, jo mahnili še do »đardina«, v katerem bo škof Grgur Ninski poskrbel za uresničitev vseh naših želja. In že bo čas za plovbo proti Hvaru. Po pristanku namestitev v hotelu 3* v Starem Gradu in kratka osvežitev. V popoldanskem času ogled najstarejšega mesta na Hrvaškem, Starega Grada. Že davnega leta 384 pr.n.št. so stari Grki tukaj utemeljili mesto in ga poimenovali Faros. Ogled znamenitosti: številne cerkve, dominikanski samostan, Tvrdalj, utrjena letna rezidenca Petra Hektorovića... Po ogledu vrnitev proti hotelu in prosti čas. Večerja. Po večerji nepozabna zabava z živo glasbo in vmesno animacijsko točko. Vse dni našega druženja bo za dobro voljo poskrbel ansambel Haloški muzikantje. Nočitev.

2. dan: STARI GRAD – VRBOSKA – JELSA – SVIRČE

Po jutru se dan pozna, zato bomo jutro pričeli aktivno, z jutranjo rekreacijo za vse tiste, ki bodo to želeli. Odpravili se bomo do bližnjega hriba Glavica, od koder se nam bo odprla čudovita panorama na celoten Stari Grad. Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Vrboski, ki jo radi imenujejo tudi »mini Benetke«. Vrboska je sestavljena iz dveh delov, obe obali sta med seboj povezani z majhnimi kamnitimi mostički, kar daje mestu prav poseben šarm. Ogled glavnih znamenitosti. Hvar je tudi otok odličnega vina, ki ga bomo lahko poizkusili ob vodeni degustaciji, ki si jo bomo privoščili v domači atmosferi konobe. Pot bomo nadaljevali proti Jelsi, ki se lahko pohvali z lepo urejenim in zelo živahnim mestnim jedrom, v katerem si lahko ogledamo številne cerkve in značilne zgradbe ter enega najlepših parkov v celotni Dalmaciji. Po ogledu še prosti čas. Pred vrnitvijo v hotel se bomo pomudili še v hribovitih vaseh nedaleč vstran od obale, kjer bomo spoznali življenje prebivalstva Hvara nekoč in danes. Pomudili se bomo še v oljarni, kjer pridelujejo vrhunsko olivno olje, ki ga bomo lahko degustirali in tudi kupili. Vrnitev proti hotelu. V popoldanskem času prosti čas ali obisk »čajanke«, na kateri se bomo ob okusnem čaju seznanili s hvarskimi zelišči, njihovo uporabo in zdravilnimi učinki. Večerja. Večerna zabava z ansamblom in animacijo. Nočitev.

3. dan: STARI GRAD – MESTO HVAR

Po jutru se dan pozna, zato bomo jutro  znova pričeli aktivno, z jutranjo rekreacijo. Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti mestu Hvar. Že od daleč bomo zagledali ta spomenik, katerega zidove so klesala stoletja, različne epohe, še posebej renesansa, pa so mu dale svojo obliko. S hvarske trdnjave Fortice se nam bo odprla prečudovita panorama, ko se bomo po znameniti skalinadi spuščali proti mestu pa bomo uživali v lepoti in pestrosti mediteranskega rastlinja, ki jo obdaja. V mestu si bomo ogledali še preostale spomenike: katedralo, gledališče in Arsenal, frančiškanski samostan,…Nato se bomo vkrcali na ladjico in se popeljali proti neokrnjeni naravi Paklenih otokov, ki je ime za cca. 20 otokov in otočkov, ki se razvrščajo neposredno pred mestom Hvar in se bohotijo s svojo lepoto. Preostanek dneva bomo tako posvetili uživanju v panoramah, kopanju in okusnem ribjem kosilu. V poznih popoldanskih urah se bomo počasi vračali proti hotelu. Večerja. Večerna zabava z ansamblom in animacijo. Nočitev.

4. dan: STARI GRAD

Po jutru se dan pozna, zato bomo jutro  znova pričeli aktivno, z jutranjo rekreacijo. Zajtrk. Dan bo namenjen kopanju, sprehodom, samostojnim ogledom ali počitku. V popoldanskem času vabljeni na obisk »čajanke«, na kateri se bomo ob okusnem čaju učili dalmatinščine, po čajanki sledi še tombola z lepimi nagradami. Večerja. Večerna zabava z ansamblom in animacijo. Nočitev.

5.dan: STARI GRAD – SPLIT – SKRADIN – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo poslovili od Starega Grada in otoka Hvara, saj bo prišel čas odhoda. Ob vračanju proti domu se bomo ustavili še ob ustju kraške reke Krke, v mestecu Skradin. Čas bomo izkoristili za okrepčitev, samostojne oglede in nakup spominkov. Nadaljevanje poti proti domu z vmesnimi postanki po dalmatinski avtocesti. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

Redna cena: 310 € pri najmanj 45 potnikih

Cena za bralce/poslušalce: 290 € pri najmanj 45 potnikih                          

 

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom, cestne pristojbine in takse,
 • 4 x nočitev s polpenzionom v  depandansi hotela Lavanda 3* z vključeno pijačo pri večerji (šankomat),
 • vsak dan zabava z živo glasbo ansambla Haloški muzikanti,
 • bogat animacijski program,
 • degustacija hvarskih vin in olivnega olja,
 • izlet z ladjico na Paklene otoke z ribjim kosilom,
 • vodeni ogledi Starega Grada, Vrboske, Jelse in mesta Hvar,
 • darilce za udeležence izleta,
 • vse zunanje oglede po programu,
 • slovensko vodenje ves čas izleta,
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,
 • organizacijo in DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA:

 • enoposteljna soba 10 € na dan,
 • riziko odpovedi 16 €.

 

 OPOMBE: 

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 45 potnikov.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostanek pa najkasneje 10 dni pred pričetkom izleta.
 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.turistagent.si
_

Hvar

Hvar

Hvar

Hvar

Hvar

Hvar

Hvar