GORSKI ZDRAVNIK, po poteh serije

Kategorija: Izleti in potovanja Način potovanja: Avtobus Odhod v mesecu: Junij Odhodi: 17.06.2017 , 26.08.2017 , Cena: 39 EUR

Nadaljevanka Gorski zdravnik predstavlja pustolovščine zdravnika in gorskega reševalca v idiličnih krajih avstrijskih Alp. Serijo so začeli snemati leta 2008, Nemci in Avstrijci pa trenutno uživajo že v deveti sezoni zgodbe, ki spremlja življenje tirolskega zdravnika dr. Martina Gruberja, ki je 15 let v New Yorku delal kot kirurg, nato pa prišel domov v Ellmau na mamin rojstni dan. A podeželje ni bilo tako lagodno in mirno, kot se ga je spominjal. Sreča se s smrtjo svakinje Sonje, ki je bila tudi njegova prva ljubezen, in nepričakovanim odkritjem, da ima 11-letno hčer. Zaradi spleta okoliščin se odloči, da bo prevzel ordinacijo ostarelega zdravnika dr. Melchingerja in skupaj z bratom Hansom pomagal pri reševanju tveganih nesreč v bližnjih gorah.

V jutranjih urah se bomo odpeljali proti Avstriji in naprej v smeri Bischofshofna, kjer bomo zapustili avtocesto in se podali proti gorski pokrajini Wilder Kaiser, kjer so prizorišča idilične nadaljevanke Gorski zdravnik. Najprej se bomo odpravili v vasico Ellmau, kjer si bomo ogledali medicinsko prakso dr. Gruberja in se sprehodili skozi idilično vasico. V tipični tirolski gostilni Föhrenhof (v njej so snemali notranje prizore v filmu) si bomo po želji lahko privoščili tipično tirolsko malico. V nadaljevanju bomo spoznavali vasico Going, katere glavni vaški trg je srce serije. Videli bomo vaško cerkev s pokopališčem, gostilno, vodnjak in se sprehodili po vaškem trgu. V nadaljevanju dneva se bomo odpeljali do letoviškega mesta Zell am See, kjer se bomo sprehodili ob jezeru in si privoščili nekaj prostega časa. Sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

CENA: 39 EUR (pri najmanj 40 potnikih)

Cena vključuje

  • prevoz s turističnim avtobusom, cestnine pristojbine in parkirnine,
  • vstopnino v prostore ‘Bergdoktorhaus’,
  • zunanje oglede po programu,
  • turistično vodenje izleta,
  • organizacijo ter ddv.

Možna doplačila:

  • tipična tirolska malica 10,00 EUR na osebo.

Opombe k izletu:

  • Za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument.
  • Program izleta velja kot končno obvestilo.
  • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
  • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa. Dobite jih v naših turističnih poslovalnicah ali na spletni strani www.turistagent.si.
_

Bergdoktor

Bergdoktor