BAVARSKI DVORCI

Kategorija: Izleti in potovanja Način potovanja: Avtobus Odhod v mesecu: Maj Odhodi: 17.06.2017 , Cena: od 149 EUR

Obiskali bomo zvezno deželo Bavarsko, kjer so severnoalpski ledeniki ustvarili razgibano jezersko pokrajino s slikovitimi vasicami in gradovi. Sredi 19. stoletja je dal bavarski kralj Ludvik II. zgraditi tri čudovite gradove, ki so danes nedvomno največje turistične znamenitosti dežele. Rezbarski izdelki, poslikana pročelja hiš, leseni balkoni, značilna kulinarika in pivo, bavarska glasba in druge posebnosti privabljajo številne turiste, ki se na Bavarsko radi vračajo…

1. DAN: HERRENINSEL – ETTAL – LINDERHOF – ETTAL – REUTTE

Odhod v zgodnjih jutranjih urah z vstopnih postaj (Ptuj, Slovenska Bistrica, Maribor) in vožnja z vmesnimi postanki do mesteca Prien ob Kimskem jezeru (Chiemsee), ki ga Bavarci ljubkovalno imenujejo kar bavarsko morje. Tukaj se bomo vkrcali na ladjico in se z njo odpeljali do otoka Herreninsel, kjer se bomo sprehodili do razkošne palače, ki jo je dal Ludvik II. zgraditi po zgledu palače francoskega kralja Ludvika XIV. v Versaillesu. Po ogledu se bomo z ladjico vrnili do Priena in nadaljevali vožnjo mimo priljubljenega počitniškega središča Bad Tölza do Ettala, kjer se bomo ustavili pri benediktinskem samostanu in občudovali baročno arhitekturo ter imeli možnost nakupa zeliščnih likerjev ter domačega piva, ki ga izdelujejo menihi v lastni pivovarni. Nadaljevanje poti do gradu Linderhof, v bližini katerega je bila nekoč lovska rezidenca, kralj Ludvik II. pa je dal tu postaviti prijeten rokokojski grad. Tukaj je osamljeni kralj sanjaril ob zvokih Wagnerjeve glasbe. Očarala vas bo veličastna podoba dvorca in grajskih vrtov, v katerih se skriva znamenita Venerina votlina. Po ogledu gradu in sprehodu po parku sledi vožnja do čudovite tirolske vasice Reutte, ki jo objemajo visoki alpski vršaci. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. DAN: REUTTE – NEUSCHWANSTEIN – FÜSSEN – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo sprehodili skozi slikovite Reutte, kjer bomo občudovali tipične tirolske domačije in uživali v čudovitem razgledu na okoliško planinsko verigo. Sledila bo vožnja skozi slikoviti pokrajini Tirolske in Bavarske do pravljičnega gradu Neuschwanstein, ki ga je Walt Disney uporabil kot bivališče svoje risane junakinje Trnuljčice. S svojo slikovito neoromansko in neogotsko arhitekturo odpira pot domišljiji v svet srednjeveških mitov. Do gradu se bomo sprehodili ali proti doplačilu zapeljali s kočijo. Po ogledu se bomo odpeljali še do bližnjega mesteca Füssen in se sprehodili po starem mestnem jedru. Prosti čas za prigrizek, osvežitev in morebitne nakupe. Sledil bo povratek proti Sloveniji z vmesnimi postanki. V domovino bomo prispeli v poznih večernih urah.

VSTOPNE POSTAJE:
PTUJ (avtobusna postaja)
MARIBOR (zunanji peron AP)

 

AKCIJSKA CENA: 149 EUR

 

CENA VKLJUČUJE:
 • avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, stroške dveh voznikov, cestne pristojbine in takse,
 • 1 x polpenzion  v  hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vstopnine v dvorce Herreninsel, Linderhof in Neuschweinstein,
 • povratna vožnja z ladjico na relaciji Prien - Herrenchiemsee,
 • zunanji ogledi po programu,
 • vodenje vodnika z licenco GZS,
 • osnovno nezgodno zavarovanje potnikov,
 • organizacijo in DDV.

 

MOŽNA DOPLAČILA:
 • enoposteljna soba 20 EUR,
 • riziko odpovedi 11 EUR. 

 

 OPOMBE: 

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostanek pa najkasneje 10 dni pred pričetkom izleta.
 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.turistagent.si.
_

Chiemsee

Chiemsee

Linderhof

Linderhof

Linderhof

Neuschwanstein