BRIONI IN ROVINJ

Kategorija: Izleti in potovanja Način potovanja: Avtobus Odhod v mesecu: Oktober Odhodi: 01.10.2017 , Cena: od 59 EUR

Brionski arhipelag je kot raj na zemlji, tukaj zaživi zgodba o lepoti in razkošju. V objemu blage mediteranske klime je svoj življenjski prostor našlo kar okoli 680 avtohtonih in eksotičnih rastlin ter številne eksotične živali, ki jih je od tujih državnikov v dar dobil Tito. Na Brionih se zdi kot da se je čas ustavil s Titovo smrtjo, saj je še danes njihova podoba takšna kot je bila desetletja nazaj: številne vile in rezidence se tukaj prepletajo z arheološkimi ostanki ter čudovito sliko zelenila narave…

Odhod v zgodnjih jutranjih urah z vstopnih postaj in vožnja z vmesnimi do Fažane. Tam se bomo vkrcali na ladjico, ki nas bo popeljala do otoka Veliki Brion, največjega izmed skupno 14 otokov Brionskega arhipelaga. Arhipelag je daleč naokoli poznan po ohranjenih naravnih lepotah in ohranjeni zgodovinski dediščini v kateri bomo zagotovo uživali tudi mi. Spoznali bomo bogastvo nekdanje rezidence jugoslovanskega predsednika Josipa Broza Tita, ki je užival v živalskem vrtu s številnimi eksotičnimi živalmi kot so zebre, kamele in sloni, katerih del se še danes svobodno sprehaja po parku. Turistični vlak nas bo popeljal tudi mimo bogatih arheoloških ostankov otoka. Po ogledu in prostem času nas bo ladjica popeljala nazaj do Fažane, od tam pa bomo pot nadaljevali z avtobusom mimo Limskega kanala (panoramski postanek) do še enega bisera Istre, Rovinja. Mnogi pravijo, da je to najbolj romantično mesto v Sredozemlju, zahvaljujoč sentimentalnemu ozračju davno minulih časov. Življenje se je tukaj pričelo na otoku, čigar omejeni prostor je pogojeval gradnjo tesno skupaj postavljenih hiš, ozkih ulic in majhnih trgov, ki se jih še dandanes ni dotaknil moderni urbanizem. Z lokalnim vodnikom bomo skozi Balbijev lok zakorali v utrjeno mestno jedro in se sprehodili skozi bogato zgodovino in dediščino, ki se je tukaj ohranila v vsem svojem sijaju. Pot nas bo vodila vse do simbola tega mesta, cerkve sv. Eufemije, zaščitnice Rovinja. Na vrhu visoke zvonika stoji kip sv. Eufemije, ki je postavljen tako, da se na ležajih vrti okoli svoje lastne osi v smeri vetra. Ob sprehodi navzdol proti obali bomo spoznali še Mestno palačo, Mestno uro in nekatere druge znamenitosti. Po ogledu in prostem času za samostojne oglede in prigrizek se bomo v poznih popoldanskih urah odpravili proti Sloveniji. Vrnitev v večernih urah.

 

Vstopne postaje: Maribor, Ptuj

 

Cena:   59 EUR pri prijavi 40 oseb 

 

 

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, cestne pristojbine in parkirnine, vstopnino v NP Brioni, lokalno vodenje v NP Brioni, povratna vožnja z ladjico, lokalno vodenje v Rovinju, zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, odlično slovensko vodenje in organizacijo izleta, DDV.

_

Rovinj

Rovinj

Rovinj