Zasebnost

Pogoji zasebnosti turistagent.si

 

Spoštujemo pravico do zasebnosti obiskovalcev spletne strani turistagent.si. V ta namen smo uporabnikom omogočili nadzor nad nalaganjem tistih piškotkov, za katere mislimo da lahko v največji meri ogrožajo zasebnost uporabnikov spletne strani turistagent.si.

V skladu z 157. členom zakona ZEKom-1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov objavljamo informacije o piškotkih, ki jih uporablja naša spletna stran. Več o zasebnosti na spletu najdete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravili odgovore na pogosta vprašanja povezana s sledenjem uporabnikov na spletu s pomočjo piškotkov.

Piškotki

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki vaš brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o piškotkih lahko najdete tukaj. V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov, hkrati pa smo vam omogočili tudi izbiro, katere piškotke želite dovoliti in katere ne, kjer je bilo to mogoče.

Nekatere funkcionalnosti spletne strani, ki sicer predstavljajo temelj naše spletne storitve, žal ne delujejo brez piškotkov in nad uporabo le teh nimamo vpliva. V kolikor se ne strinjate z nalaganjem teh piškotkov, vam predlagamo da prilagodite nastavitve vašega brskalnika tako, da boste onemogočili sprejem piškotkov. To možnost podpira vsak sodobni brskalnik. Informacije o tem, kako se to naredi v vašem brskalniku za ustrezno verzijo brskalnika, najdete na spletnih straneh ponudnikov brskalnikov. 

Katere piškotke uporabljamo?

Sistemski piškotki

Sistemski piškotki so piškotki, ki služijo za osnovno delovanje strani, kot na primer za seje prijavljenih uporabnikov. To so med drugim tudi tisti piškotki, s katerimi si zapomnimo, vaše preference (na primer za nalaganje piškotkov). 

Piškotki za prikaz turističnih ponudb

Naša spletna stran laho postreže piškotke, ki služijo za pravilno delovanje aplikacije za prikaz turističnih ponudb. Nat temi piškotki nimamo vpliva, so pa jedro naše spletne ponudbe. Nalaganje teh piškotkov je mogoče preprečiti z nastavitvami vašega brskalnika.

Tabela piškotkov:

PiškotekVeljavnostdomena
 cc_necessary  do 2 leti  turistagent.si
 cc_analytics   do 2 leti turistagent.si 
 cc_social   do 2 leti turistagent.si 
 sejni piškotek  seja turistagent.si 
ibexuserdata   do 1 mesec  ors.si
 __utma  do 2 leti  turistagent.si
 __utmb  do 2 leti  turistagent.si
 __utmc  do 2 leti  turistagent.si
 __utmz  do 2 leti  turistagent.si

 

Piškotki  __umta, __umtb, __umtc, __umtz služijo za Google Analytics statistiko. Če ne želite, da beležimo vaše aktivnosti, jih lahko odkljukajte v opozorilu in se ti ne bodo več uporabljali. Ostali piškotki so nujni za pravilno delovanje. Onemogočite jih lahko v nastavitvah vašega brskalnika. Hkrati naj opozorimo na možnost, da spletna stran morda ne bo delovala povsem pravilno brez njih.